Prosjekter på HTML5 i GIS og kartografi

HTML5 er et hot-topic for tiden. HTML er en eldgammel standard og er nå i full gang med å bli re-designet for moderne webutvikling. Dette betyr at det blir enklere (og mulig) med enda mer avanserte websider. Etterhvert er det mange som ser mulighetene for at “apps” ikke lenger blir lagd i iOS, Android, Java, C# eller lignende men blir lagd som avanserte WebApps – altså en blanding av websider og tradisjonell programvare.

For GIS og Kartografi så webløsninger virkelig noe som har tatt av (i.e. Google Maps ++). HTML5 gir nye muligheter. Dette skal to av våre studenter skrive prosjektoppgave om i høst. De skal ha hvert sitt prosjekt, ett med fokus på muligheter som HTML5 gir kartografi/visualisering (@theanmai) og ett med fokus på muligheter for GIS (analyser og lignende) (Mats Taraldsvik). Dette blir vanvittig spennende prosjekter!

På onsdag skal jeg på Meetup med to tema: HTML5 og DDD (domain driven design). Altså høyaktuelle foredrag.

2 thoughts on “Prosjekter på HTML5 i GIS og kartografi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *