Prosjekter på HTML5 i GIS og kartografi

HTML5 er et hot-topic for tiden. HTML er en eldgammel standard og er nå i full gang med å bli re-designet for moderne webutvikling. Dette betyr at det blir enklere (og mulig) med enda mer avanserte websider. Etterhvert er det mange som ser mulighetene for at “apps” ikke lenger blir lagd i iOS, Android, Java, C# eller lignende men blir lagd som avanserte WebApps – altså en blanding av websider og tradisjonell programvare.

For GIS og Kartografi så webløsninger virkelig noe som har tatt av (i.e. Google Maps ++). HTML5 gir nye muligheter. Dette skal to av våre studenter skrive prosjektoppgave om i høst. De skal ha hvert sitt prosjekt, ett med fokus på muligheter som HTML5 gir kartografi/visualisering (@theanmai) og ett med fokus på muligheter for GIS (analyser og lignende) (Mats Taraldsvik). Dette blir vanvittig spennende prosjekter!

På onsdag skal jeg på Meetup med to tema: HTML5 og DDD (domain driven design). Altså høyaktuelle foredrag.

Be Sociable, Share!
This entry was posted in Blog, forskerlivet, Norsk. Bookmark the permalink.

2 Responses to Prosjekter på HTML5 i GIS og kartografi

  1. Kult!

    Ifm GIS og Html5 kan det jo være smart å notere seg at man er (godt igang med å) porte JTS (JTS Topology Suite) til Javascript: https://github.com/bjornharrtell/jsts

  2. alexanno says:

    JSTS ser virkelig lovende ut! Jeg tipper at om få år vil vi se mer fullverdige GIS i browseren, spesielt for enkle analyser som “menigmann” enkelt kan bruke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Få kommentarer fra denne posten på mail. Du kan også melde deg på uten å kommentere.