Google beats me to it

Meg og Google har lenge hatt felles interesser. Idag følger endelig Google i mine fotspor og introduserer Google Indoor Maps. Dette betyr at når du går inn på Macy’s eller IKEA så kan du få opp kart (etasjeplaner) som du kan zoome deg inn i for å skifte etasjer. Dette minnes jeg å ha foreslått som prosjektoppgaver for et par år siden – jammen har jeg ikke til og med veiledet noen prosjektoppgaver som ligner veldig på dette! :)

Så hva betyr dette? Jo. For min del betyr dette at det strengt tatt ikke er noe poeng i å fokusere på navigasjon innendørs. Dette gjør Google mest sannsynlig allerede – og, det er bare å erkjenne, Google gjør ting bedre enn de aller fleste. Etasjeplan og “dypdykk” i etasjer er heller ikke stort poeng å fokusere på. Google gjør nok dette med større kraft enn de fleste forskningsområder klarer.

Så hva står jeg igjen med? Vel. Jeg har prøvd en god stund å vinkle meg vekk ifra etasjeplaner og navigasjon. Mer eller mindre fordi det er relativt enkelt å løse for nettopp Google, Bing eller andre. Det jeg kan gjøre er å gjøre det jeg liker godt; å prøve nye, rare, utradisjonelle og enkle måter å vise frem informasjonen på. Jeg tror for eksempel ikke Google sin løsning fungerer så bra når man ønsker å få oversikt over flere etasjer samtidig – enten det er venner på universitetet eller pasienter på et sykehus.

Og er egentlig etasjeplaner noe vits da? Vi plotter jo ikke inn, og ser på mobilen når vi går en tur på butikken, til jobben eller til byen? Hvorfor ikke? Vel, fordi vi kjenner omgivelsene så godt at vi ikke gidder. Dette er spesielt sant innendørs. Skumle tunger sier at noen (amerikanere) tilbringer ca 70-80% av tiden sin innendørs. Jeg påstår at mesteparten er i kjente omgivelser. Da ønsker jeg meg mer enn kun å se hvor kontoret mitt ligger. Jeg ønsker meg levende informasjon og minimalt med “geografisk” informasjon, men nok til at jeg skjønner hvor tingene er. Dette tror jeg ikke Google, Bing eller noen av de andre gigantene kommer til å fokusere på. Rett og slett fordi de er bedre tjent med at andre bygger på deres produkter – ala “the map mashup age” som kom etter Google Maps API ble tilgjengelig.

Det er jo kjempemorro at det innendørskart blir satt på kartet (hehe…) av gigantene! Det kommer til å akselerere utviklingen og anerkjennelsen rundt dette enormt!

En annen god ting er at jeg nå kan henvise til proffe og hippe videoer og nettsider for å forklare hva jeg holder på med :)

Mer om dette:

 

2 thoughts on “Google beats me to it”

  1. Det første jeg tenkte var at “dette tror jeg er et pluss for Alex”, en ting er at Google setter i gang, men det at noen faktisk tenker i baner som ikke er så “direkte” kommersiellt det du driver med.

    Og, det må jo være jævli deilig å se at gigantene tenker i samme baner som deg, da må du jo ha gjort noe riktig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *